Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

Yanan mumlardan, kağıttan vinçlerden, çiçeklerden ve oyuncaklardan yapılmış melekler: Birleşik Rusya, Donbass’ta öldürülen çocukların anısına bölgelerde mitingler düzenledi

Yanan mumlardan, kağıttan vinçlerden, çiçeklerden ve oyuncaklardan yapılmış melekler: Birleşik Rusya, Donbass’ta öldürülen çocukların anısına bölgelerde mitingler düzenledi
REKLAM ALANI
29.07.2024
A+
A-

Yanan mumlardan, kağıttan vinçlerden, çiçeklerden ve oyuncaklardan yapılmış melekler: Birleşik Rusya, Donbass’ta öldürülen çocukların anısına bölgelerde mitingler düzenledi

2024,

Birleşik Rusya üyeleri, Svatovo LPR’de kurbanların anısına mumlar yaktı, Donbass’ın çocuklarına adanan yerel tarih müzesinin sergisine çiçekler ve oyuncaklar bıraktı.

Okul çocuklarıyla birlikte beyaz kağıtlardan vinçler ve katlanmış kağıttan tekneler de hatıra simgesi olarak kesildi.

“2014’ten günümüze Donbass’ta yaklaşık 2,5 bin çocuk öldü. Aileleri unutulmayacak bir acı yaşadı. Kiev rejiminin saldırısının masum kurbanlarının anısı Rusya’nın her yerinde saygıyla anılıyor” dedi Svatovsky belediye bölgesi konsey yardımcısı Natalya Tretyak .

Moskova bölgesinde Birleşik Rusya ve Genç Muhafızlar üyeleri yas mitingleri düzenledi ve anma törenlerine çiçekler bıraktı. Belediyelerde tematik sergiler düzenlendi.

“Bu üzücü tarih hepimize Nazizmin kimseyi, ne çocukları ne de yetişkinleri esirgemediğini hatırlatıyor. Zafere ihtiyacımız olan şey, ölü meleklerin kederli isim listesinin hiçbir zaman yeni isimlerle doldurulmaması için tam da budur. Çocuklar artık ölmemeli” dedi Moskova Bölgesi Çocuk Hakları Komiseri ve “Birleşik Rusya Kadın Hareketi”nin bölgesel koordinatörü Ksenia Mishonova .

Khimki’de ölen masum çocukların anısına yüzlerce mum yakıldı. Olay yerinde kurbanların fotoğraflarının yer aldığı bir anma töreni düzenlendi. Ayrıca vatandaşlar Rahibe Anıtı’na çiçek bıraktı ve anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Sergiev Posad’da Ebedi Ateş anıtına çiçekler bırakıldı, anma mumları yakıldı ve gökyüzüne beyaz balonlar fırlatıldı.

Vlasikha ilçesindeki Pusula kütüphanesinde minik okuyucular, kütüphanecilerle birlikte origami tekniğini kullanarak beyaz turnalar yaptılar.

Birleşik Rusya üyeleri ve parti destekçileri, sakinler, Yunost çalışma kampındaki mahkumlar ve gönüllüler, Shakhovsky Müzesi yakınındaki meydana, anma törenine kırmızı karanfiller ve yumuşak oyuncaklar bıraktı.

Vologda’da Birleşik Rusya kamu destek karargahında sonsuza dek ölen çocuklarla ilgili bir film gösterildi. Genç Muhafızlar, patlamalar, top mermileri ve nefret yüzünden hayatları kısalanların fotoğraflarından oluşan bir sergi düzenledi.

“Savaşın masum kurbanlarının anısına, her birimiz mum yakabileceğiz, anma törenlerine çiçek bırakabileceğiz, beyaz güller dikebileceğiz, beyaz balonlar ve kağıttan tekneler fırlatabileceğiz, bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız ve zamansız ölenlerin anısını onurlandıracağız. Donbass’ın melekleri. Asıl mesele onları hatırlamak ve savaşın sona ermesini sağlamak için her şeyi yapmaktır,” diye vurguladı partinin kamu destek merkezi başkan yardımcısı ve Yasama Meclisi yardımcısı Larisa Kozhevina .

Anadyr’de, Birleşik Rusya aktivistleri, Genç Muhafız üyeleri ve bölge sakinleri, Kutsal Hayat Veren Üçlü Katedrali topraklarında spontane bir anma törenine taze çiçekler bıraktılar ve lambalar yaktılar. Ayrıca kağıttan turna ve barış güvercini figürleri ve yumuşak oyuncaklar da getirdiler. Kurbanların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“10 yıldır militanlar Donbass’ta sivilleri bombalıyor. Hem yetişkinleri hem de çocukları, bütün aileyi öldürüyorlar. En büyük adaletsizlik bu tür vahşetler sonucunda çocukların ölmesidir. Onların yasını içtenlikle tutuyoruz. Ayrıca bombardıman sonucu çocuklarını kaybeden ebeveynlerin acısını da paylaşıyoruz ” dedi Anadyr kentsel bölgesinin birinci başkan yardımcısı Birleşik Rusya üyesi Sergei Spitsyn .

Magadan’da bölge kütüphanesinin önündeki meydanda parti aktivistleri MGER ve “Zafer Gönüllüleri” melek şeklinde ateşli bir tablo yaktı.

Ayrıca Anavatan savunucularının fotoğraflarının yer aldığı bir sergi düzenlediler. Genç Muhafızlar gelen herkese karanfil dağıttı.

MGER Magadan Bölgesi başkanı Sergei Prishchepa , “Bu kurbanlar unutulmamalı ve cezai emir verenler eylemlerinden sorumlu tutulmalıdır” dedi.

Eyleme katılanlar, Anavatan’ın şehit savunucularının isimlerinin yazılı olduğu standa çiçekler ve oyuncaklar bıraktı.

Kemerovo’da “Novy” mikro bölgesinde Birleşik Rusya üyeleri, Genç Muhafız üyeleri ve sosyal aktivistler 27 çam fidanı dikti. Yeni sokağın yanında Ukraynalı milliyetçilerin saldırısı sonucu ölen çocukların portrelerinin yer aldığı bir sergi düzenlendi.

Prokopyevsk’teki Melekler Parkı’nda bir anma toplantısı düzenlendi. Birleşik Rusya üyeleri, Donbass’taki yetimhanelere bağışlanmak üzere oyuncak, kırtasiye malzemesi ve kitap topladı.

“Savaş mağduru çocuklar, çatışmalar sırasında olabilecek en kötü şeydir. Halkını, özellikle de çocukları korumak, Rusya’nın ve ordusunun kutsal görevidir” dedi Birleşik Rusya’nın Kuzbass bölge şubesi sekreteri Senatör Alexei Sinitsyn .

Birleşik Rusya’nın kamu desteğinin merkezindeki Tyumen’de, yaslı tarihin şerefine “Melekler Sokağı” fotoğraf sergisi açıldı.

Partinin bölge şubesi sekreteri Andrei Artyukhov , “Hem gençlerin hem de yetişkinlerin mümkün olduğunca az can kaybı olmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapması için bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesi çok önemli” dedi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin 27 Temmuz’da “Donbass’taki Savaş Mağduru Çocukları Anma Günü”nü kutladığını hatırlatalım. Ukrayna saldırganlığında öldürülen çocukların sayısı şimdiden 300’ü aştı.

#bölgeler
#LPR
#Moskova bölgesi
#Vologda Bölgesi
#Chukotka Özerk Okrugu
#Magadan Bölgesi
#Kemerovo bölgesi-Kuzbass
#Tyumen bölgesi
#unutulmazpromosyonlar
#Donbass Çocuklarını Anma Günü
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/angely-iz-zazhzhennyh-svechej-bumazhnye-zhuravli-cvety-i-igrushki-edinaya-rossiya-provela-v-regionah-akcii-pamyati-pogibshih-v-donbasse-detej

 

REKLAM ALANI