Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

Üniversite öğrencileri destek için yangın bölgesine koştu

Üniversite öğrencileri destek için yangın bölgesine koştu
REKLAM ALANI
12.08.2021
A+
A-

Üniversite öğrencileri destek için yangın bölgesine koştu

Türkiye’nin birçok farklı bölgesinde çıkan yangınlar Beykoz Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü’nü (BÜDAK) de harekete geçirdi. 3 Ağustos’ta Marmaris’e giderek buradaki yangın söndürme çalışmalarına katılan BÜDAK, bölgedeki düzenin sağlanması ve erzak lojistiği ile ilgili konularda da itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine destek oldu.

 

Ülkemizin farklı noktalarında çıkan ve tüm Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan orman yangılarına bir destek de Beykoz Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (BÜDAK) ekibinden geldi. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren, Beykoz Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinden oluşan kulübün üyeleri, Marmaris’te orman yangınlarının başladığı duyar duymaz harekete geçti. İlk iş olarak Marmaris Armutalan Afet Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçen BÜDAK, bölgedeki son durum ve ihtiyaç listesi hakkında bilgi aldı. Hazırlıklarını tamamlayan ekip, 3 Ağustos’ta Marmaris’e gitti. Gönüllü olarak katıldıkları Marmaris’in Delikli Koy mevkiindeki söndürme çalışmalarına destek veren ekip üyeleri, yangın söndürme hortumlarının taşınması, yangın söndürme tüplerinin hazır hale getirilmesi, bölgedeki düzenin sağlanması ve erzak lojistiği ile ilgili konularda itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekiplerine destek oldu. Ekip Lideri Enes Özmen, Ekip Lideri ve İlk Yardım Uzmanı Kadir Şeker, Basın Sorumlusu Elif Selvi Çifçi, Müdahale Ekibi Muhammet Hayri Yorgancı ve Tahsin İşcioğlu’ndan oluşan BÜDAK ekibi, ayrıca Beykoz Üniversitesi’nden gelen yardımları Marmaris Belediyesi’ne teslim etti.

 

Yangının söndürülmesine destek oldular

Delikli Koy’un ardından Köyceğiz’in Zeytinalan Köyü’ne giden BÜDAK ekibi, bölgedeki koordinatörlük görevini üstlenerek yangına müdahale eden ekipler ile arka planda yardımcı olan köylüler arasındaki koordinasyonu sağladı. Yangının köye ulaşmaması için bölge taraması yapılarak daha önce söndürülen ancak tekrar yanmaya başlayan altı farklı noktanın söndürülmesine de destek veren BÜDAK, buradan Karayel mevkiine giderek bu bölgedeki çalışmalara katkıda bulundu. Yangından etkilenen canlılar için de seferber olan BÜDAK ekibi, yangın bölgesinden kurtardığı bir kaplumbağaya da destek oldu. Minik kaplumbağanın su ihtiyacını gideren ekip üyeleri, onu yangın bölgesinden uzaklaştırılarak güvenli bir noktaya taşıdı.

 

İklim değişikliği ve etkileriyle ilgili proje üretecekler

Ardından Marmaris Turgut Şelalesi’ndeki çalışmalara katılan ekip, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye ekibinden soğutma çalışmasının nasıl yapılması gerektiği konusunda eğitim aldı. Kemerköy Termik Santrali’ndeki yangın hakkında yetkili kişilerden bilgi almak için bölgeye giden ekip üyeleri, alandaki kolluk kuvvetleri ve arama kurtarma ekipleriyle görüşerek sonraki süreçte neler yapılması gerektiği konusunda da bilgilendirildi. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile afet sonrasında bir araya gelinerek iklim değişikliği ve etkileriyle ilgili ortak bir proje fikrini dile getiren BÜDAK ekibi, 5 Ağustos itibariyle yangın bölgesindeki çalışmalarını sonlandırdı.

 

BÜDAK hakkında:

Beykoz Üniversitesi Arama ve Kurtarma Kulübü (BÜDAK) bölgesel, yurt içi ve yurt dışında meydana gelen acil durum ve afetlerde, doğa sporlarında, her türlü arama ve kurtarma gerektiren tüm olaylarda ve kazalarda faaliyet göstermek, destek olmak amacıyla kurulmuştur. Beykoz Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personelinden oluşan kulüp, acil durumlar ve afetler öncesinde, esnasında ve sonrasında halkın bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve yapılacak tatbikatlarda hazır bulunmalarının sağlanması konusunda, afet ve acil durumlarda görev alan kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına destek vermektedir.

 

EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 222 akademisyen ve 67 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.