Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

Ülkenin toplum temsilcileri ve dini şahsiyetlerle toplantı

Ülkenin toplum temsilcileri ve dini şahsiyetlerle toplantı
REKLAM ALANI
10.03.2024
A+
A-

Ülkenin toplum temsilcileri ve dini şahsiyetlerle toplantı

.2024 , Duşanbe şehri

9 Mart’ta Barış ve Ulusal Birlik Kurucusu – Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, mübarek Ramazan ayının arifesinde merkezi ve yerel devlet otoritesi organlarının yetkilileri, toplumun aktif temsilcileri, bilim adamları ve dini şahsiyetlerle bir araya geldi.

Resim

Devlet Başkanı, öncelikle toplantıya katılan tüm katılımcıları ve tüm ülke halkını, takva ve iyilik, sadaka, günahların affı ve arınma ayı olan mübarek Ramazan ayının gelişi vesilesiyle içtenlikle tebrik etti. Bu ayın değerli faziletlerini yansıtarak, iç ve dış mekânlarda bu alandaki mevcut eksikliklerin giderilmesi için yetkililere özel görevler verdi.

 

 

 

 

Toplumun aktif temsilcileri ve dini şahsiyetlerle yapılan toplantıda Milletin Lideri Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti’nin “Tacikistan Cumhuriyeti’nde geleneklerin, kutlamaların ve törenlerin düzenlenmesine ilişkin” yasalarının uygulanma sürecini bir kez daha gözden geçirdi. ve “Çocukların eğitimi ve yetiştirilmesinde ebeveynlerin sorumluluğu üzerine” ifadeleri yer aldı ve ülke halkından yasa hükümlerine sıkı sıkıya uyulması talep edildi.

Resim

Belirtildiği gibi tören etkinliklerinin yürütülmesine ilişkin ne yazık ki yasa ihlalleri yaşanıyor. Şimdi bile bazı insanlar etkinlik düzenlerken aşırıya kaçıyor. Diğer şeylerin yanı sıra kibir, israf ve yerleşik norm ve halk ve dini gelenek ve görenek standartlarına uymamanın, nüfusun yaşam standardının yükseltilmesinin önünde engel oluşturduğu vurgulandı. Kur’an-ı Kerim’in emirleri ve Peygamberimizin hadisleri hatırlatılarak, Cenab-ı Hakk’ın israfı sevmediği bir kez daha vurgulanmıştır.

Resim

Toplantıda Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, vatandaşların birden fazla Hac ve Umre ziyaretine dikkat çekerek, müminlerin sadece bir kez Hac yapmasının zorunlu olduğunu, İslam Peygamberi’nin ise yalnızca Hac yaptığını vurguladı.

Bu nedenle ikinci ve üçüncü kez Hacca gitmek isteyenlerin şeriat kurallarına göre hareket etmeleri ve harçlarını ailesinin insanca yaşaması, çocuklarının eğitimi için bunu yanı sıra ülkenin refahı, işletmelerin ve okulların, yolların ve köprülerin inşası, ayrıca yetimlere ve evsizlere, engellilere, hasta ve yoksul ailelere yardım ve destek ve harcamaları için önerildi.

Devlet Başkanı, Tacikistan Cumhuriyeti Hükümetine, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İcra Dairesine ve diğer ilgili hükümet yapılarına, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve her türlü suçu önlemek, halk arasında yasa ihlalleri ve israf için bilinçlendirme faaliyetleri yürütmeleri ve belirli zamanında önlemler almaları talimatını verdi.

Genç nesillerin öz farkındalık ve vatanseverlik yolunda eğitim ve öğretimi, modern eğitim kurumlarının inşası, çeşitli sosyal ve ekonomik tesisler, Cumhuriyet yasalarına uygunluk konularında ülke toplum temsilcilerine başka görevler verildi. Tacikistan’ın “Tacikistan Cumhuriyeti’nde geleneklerin, kutlamaların ve törenlerin düzenlenmesi hakkında” ve “Çocukların eğitimi ve yetiştirilmesinde ebeveynlerin sorumluluğu hakkında” kanunların önemini tekrardan hatırlattı.

Resim

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, ülke halkını inşaat ve güzelleştirme tedbirlerinin yerine getirilmesine özel dikkat göstermeye, Hac ve Umre törenlerini düzgün bir şekilde organize edip yürütmeye, iyi işler yapmaya ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya çağırdı. Bayram arifesinde yetimler ve yoksullar, ataların asil gelenekleri doğrultusunda anne ve babalarına ve kardeşlerine ilgi göstermek olduğu söyledi.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, ulusal ve dini değerlerimizin uygulanmasında Tacikistan halkının çıkarlarını her zaman akılda tutmamız, devletimizin bağımsızlığına değer vermemiz ve bu değerli hediyeyi gözbebeğimiz olarak tutmamız gerektiğini vurguladı.

Ulusun Lideri Emomali Rahmon’un hayırseverlik, fakir ailelere, yetimlere ve evsizlere destek, tasarruf ve kampanyaların ve törenlerin düzenlenmesine ilişkin tüm talimatlarının Kur’an-ı Kerim’deki en iyi eğitim emirlerinden ve Peygamberlik hadislerinden alındığını belirtmekte fayda var. Amaç insanları mutlu bir yaşam tarzına yönlendirmektir dedi.

Toplantıda çok sayıda aydın, bilim adamı ve dini şahsiyetler, ülke liderliğinin önemli hedefleri, kanunların ve yasal düzenlemelerin uygulanması ve toplumun diğer acil sorunları hakkında görüşlerini aktardı ve aynı zamanda görüşlerini dile getirdi.

kaynak:http://www.president.tj/en/node/32926

REKLAM ALANI