Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
31.08.2022
A+
A-

Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, 1 Eylül Dünya Barış Günü için bir mesaj yayınladı.

TÜSİKON Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“2. Dünya Savaşı’nın başlandığı gün olan 1 Eylül, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır.

Ardında milyonlarca ölü, yaralı ve sayısız acılar bırakan, belki de dünya tarihinin en kanlı savaşının ardından insanlığın savaş yerine barışa ve huzura olan hasreti sebebiyle kutlanmaya başlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü, maalesef günümüzde dahi buruk bir şekilde kutlamak durumunda kalıyoruz. Yaşanan bunca acılara ve sadece silah tüccarlarının kazandığı savaşın çözüm olmadığının defalarca tecrübe edilmiş olmasına rağmen, sorunların halli için savaşma yolunun ilk seçenek olarak görülmeye devam edilmesi, tüm insanlığın ihtiyacı olan barışın önündeki en büyük engel olarak durmaya devam ediyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, yüzyıllar boyunca dünyayı adalet ve hoşgörüyle yönetip, geniş bir coğrafyada barışı tesis etmiş olan kahraman ecdadımızın torunları olan bizler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini kendimize şiar edinmeye devam etmeli, asırlar önce olduğu gibi bugün de, barış ve huzur için dünyanın ve mazlumların umudu olmaya devam etmeliyiz.

Dünya üzerinde akan kan ve gözyaşının son bulmasına vesile olması temennisiyle, tüm insanların 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza kalıcı barışın hâkim olduğu daha güzel bir gelecek bırakabilmek ümidiyle, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI