Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

FEDERAL SAĞLIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!

FEDERAL SAĞLIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!
REKLAM ALANI
04.08.2021
A+
A-

FEDERAL SALIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!

Almanya’da Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn ile 16 eyalet sağlık bakanı yarın Sağlık Bakanları Konferansı’nda bir araya gelecek. Toplantıda, 12 yaş üstü çocuklara aşı yaptırılması ve ağır hastalar ile yaşlılara üçüncü doz aşı yapılması konuları ele alınacak.

Sağlık bakanlarının Almanya Daimi Aşı Komisyonu’nun (STIKO) henüz onay vermediği 12 yaş üstü çocuklara aşı tavsiyesinin karara bağlaması bekleniyor.

Bild am Sonntag gazetesi, Sağlık Bakanlığı’nın eyaletlere gönderdiği taslakta konunun yer aldığı ve bu yönde tavsiye kararı çıkacağı belirtildi.

Bilindiği gibi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), 12 yaş üstü çocuklar için Biontech ve Moderna aşısı yapılmasına onay verirken, STIKO yeteri kadar veri olmadığı gerekçesiyle şu ana kadar bu yönde tavsiyede bulunmadı.

SEYYAR AŞI EKİPLERİ YAPACAK

Son dönemde siyaset dünyasından da bu yönde STIKO’ya yönelik baskılar artmıştı. Sağlık bakanlarının ortak kararından sonra isteyenlerin 12 yaş üstü çocuklarına muayenehaneler ile aşı merkezlerinde aşı yaptırabilecekleri belirtildi.

Öte yandan Eylül ayından itibaren riskli grupta yer alan yaşlılar ve kronik hastalığı bulunanların üçüncü doz aşısını yaptırabilecekleri kaydedildi. Bakım evleri ve yaşlılar yurtlarında ise ilk aşılama döneminde olduğu gibi seyyar aşı ekipleri hizmet verecek.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI