Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

Devlet Başkanı, Ulusal Kurultay’ın ikinci toplantısını gerçekleştirdi

Devlet Başkanı, Ulusal Kurultay’ın ikinci toplantısını gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
20.06.2023
A+
A-

Olaylar

Akorda

 

 

 

Devlet Başkanı, Ulusal Kurultay’ın ikinci toplantısını gerçekleştirdi

2023

Türkistan şehri

 

 

 

 

Türkistan’da düzenlenen Ulusal Kurultay’ın ikinci toplantısı “Adiletti Kazakistan – Adal Azamat” konusuna ayrıldı. İlk gün, ülkenin tüm bölgelerinden delegeler güncel sosyo-politik konuları tartıştılar. Etkinliğin ikinci gününde Genel Kurul’da konuşan Devlet Başkanı, ülkenin daha da gelişmesi için bir dizi girişim ve öneriyi açıkladı.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmada, Ulusal Kurultai’nin Ulytau’daki ilk toplantısından bu yana tam bir yıl geçtiğini ve bu süre zarfında ülkenin devletin temelini güçlendiren ve uzun vadeli bir hükümet kuran bir anayasa reformu gerçekleştirdiğini kaydetti. ülkenin kalkınması için demokratik vektör. Aynı zamanda kendisinin de vurguladığı gibi Adil bir Kazakistan inşa etmek sadece bakanların veya akimlerin değil tüm toplumun görevidir ve herkesin bunda doğrudan rol alması gerekir. Bu amaca ulaşmak için siyasi ve ekonomik reformları gerçekleştirmek yeterli değildir. Bireysel ve toplumsal değerlerin ve insan davranış modellerinin modernleşmesinin gerçekleşmesi, milletimizin dünya görüşünün değişmesi önemlidir. Bu olmadan, herhangi bir dönüşüm boşuna olacaktır.

 

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’in inandığı gibi, vatanseverlik, insanlık, bilgi kültü, profesyonellik, tutumluluk, çalışkanlık ve kişinin toprağına ve ülkesine karşı saygılı tavrı gibi temel değerler toplumda her şeyden önce olmalıdır.

 

 

 

 

– Bu asil nitelikleri bünyesinde barındıran bir kişi, tek bir derin cümleyle – sorumlu bir vatandaş – “Adal azamat” ile karakterize edilebilir. Adil bir Kazakistan ancak sorumlu vatandaşlar tarafından inşa edilecektir. Bu kavramlar yakından ilişkilidir, biri olmadan diğeri imkansızdır. Ülkesine ve ailesine karşı sorumluluk sahibi olmak, yüksek ahlaklı ve olgun bir insanın göstergesidir. Vicdanlı çalışan ve gelirini dürüst bir şekilde elde eden bir kişi, gerçek başarıya ulaşacak ve toplumda her zaman hak ettiği saygıyı görecektir. Büyük Abay, dürüst emekle servet edinmenin gerçekten asil bir insan için değerli bir meslek olduğunu söyledi. Onurlu bir insan asla haksızlık yapmaz. Adil bir toplum ancak her alanda sorumluluk ve edep ön planda olursa kurulacaktır. yolsuzluk şiddetli bir şekilde bastırılacak ve tüm kararlar ulusal çıkarlara göre alınacaktır. Tek kelimeyle, toplumdaki tüm iyiliklerin kaynağı sorumluluk, dürüstlük ve göreve sadakat ideallerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, “Adil Kazakistan” ve “Sorumlu Vatandaş”, ülkemizin her zaman sarsılmaz direkleri olarak kabul edilmesi gereken birbiriyle ilişkili iki kavramdır” dedi.

 

 

 

 

Ayrıca Kassym-Jomart Tokayev, yeni değerlerin kök salması ve ulusal kimliğin güçlendirilmesi için sistematik ideolojik çalışmalara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, bu çalışmanın belirli alanlarını özetledi. Devlet sembollerinin iyileştirilmesi, milletin tarihsel öz farkındalığının güçlendirilmesi, kültürel mirasımızın kapsamlı bir şekilde yaygınlaştırılması, genç neslin eğitimi, bilgilendirme politikasının etkinliğinin artırılması ve ulusun geliştirilmesi öncelikler arasındadır. yaratıcı endüstri, devlet politikası için yüksek kaliteli uzman ve analitik destek sağlanması, sınır bölgelerinin gelişimi ve devlet aygıtının daha da yenilenmesi.

 

 

 

 

Toplantının moderatörlüğünü Danıştay Üyesi ve Ulusal Kurultai Başkan Yardımcısı Yerlan Karin yaptı. Etkinlikte Ulusal Kurultai üyeleri, Uygulamalı Ekonomi Araştırmaları Merkezi’nin bilimsel direktörü, tanınmış bir halk figürü Zhaksybek Kulekeev, Kazakistannyn Yenbek Yeri, Vadim Basin, cumhuriyetçi kamu derneği “Kazakistan Avukatlar Birliği” başkanı Serik Akylbay katıldı. , Parlamento Meclisi Milletvekili Zhuldyz Suleimenova, Kazakistan Ulusal Sanat Akademisi rektörü T. Zhurgenov, Kazakistan’ın Onurlu Çalışanı Azamat Satybaldy.

 

 

 

 

Devlet Başkanı’nın Ulusal Kurultay’ın ikinci toplantısında yaptığı konuşmanın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-vtoroe-zasedanie-nacionalnogo-kurultaya-1755340

REKLAM ALANI