Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Zümrüdü Anka Yolunda kitabının tanıtım ve imza günü etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Zümrüdü Anka Yolunda kitabının tanıtım ve imza günü etkinliğine katıldı
MOBİL REKLAM ALANI
22.07.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Zümrüdü Anka Yolunda kitabının tanıtım ve imza günü etkinliğine katıldı

22.07.2023

 

 

 

“Kadın bir diplomatın emeğini sanatıyla birleştirmesinin mutluluğunu yaşıyorum”

 

 

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Dışişleri Bakanlığı Mensupları ve Eşleri Derneği (DİMED) Başkanı Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu’nun himayelerinde ve Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğinde, Dışişleri Bakanlığı personeli Ülkü Alemdar’ın yazdığı “Zümrüdü Anka Yolunda” kitabının tanıtım ve imza günü etkinliğine katıldı.

 

 

 

Etkinlikte ayrıca TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Feyzioğlu, DİMED Başkanı ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun eşi Doç. Dr Oya Ertuğruloğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Danışmanı Aydan Başkurt yer aldı.

Etkinliğin sunumunu Sevil Emirzade yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar Büyükhan’da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kitap tanıtımı ve imza gününde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Sibel Tatar, Dışişleri Bakanlığı’nda görevli bir kadının şiirlerini kitap haline getirip tanıtımını yapmasının önemine dikkat çekerek, kitabın gelirinin Türkiye’deki depremde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler için kurulan derneğe bağışlanacak olmasının da anlamlı olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

Dışişleri ve diğer bakanlıklarda kadın çalışanların sayısının artmasının önemli olduğunu anlatan Sibel Tatar, dış temsilciliklerde kadınların yer almasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

 

 

 

 

Kadınların devlet kademelerinde önemli yerlerde bulunduğuna işaret eden Sibel Tatar, etkinlikte bulunan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik, Eski kadın diplomatlardan Işıl Ramadan Cemil ve Zehra Başaran’ı görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

 

 

 

Kadının emeğini sanatıyla birleştirdiği bir etkinlikte bulunmanın gururunu yaşadığını dile getiren Sibel Tatar, yazar Ülkü Alemdar’ı tanıtımını yaptığı şiir kitabından dolayı tebrik ederek, kitapların devamının gelmesini temenni etti.

 

 

Şampiyon Melekleri saygıyla anan Sibel Tatar, acının hiçbir zaman bitmeyeceğini ve her zaman hatırlanacaklarını kaydetti.

 

 

 

Etkinlikte ayrıca DİMED Başkanı ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun eşi Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu, yazar Ülkü Alemdar, GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Umay Günay Türkeş ve öğretmen Gülçin Erkmen birer konuşma gerçekleştirdi.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatarin-esi-sibel-tatar-zumrudu-anka-yolunda-kitabinin-11326

 

 

MOBİL REKLAM ALANI