Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile görüşme

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile görüşme
REKLAM ALANI
21.05.2024
A+
A-

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ile görüşme

.2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

19 Mayıs 2024’te Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro Üyesi ve ÇKP Dışişleri Komisyonu Ofisi Başkanı Wang Yi ile bir araya geldi. Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Merkez Komitesi resmi bir ziyaret için Tacikistan’da bulunuyor.

Görüşmeler sırasında taraflar, ikili işbirliği, bölgesel güvenlik sorunları, ikili etkileşimin durumu ve beklentileri ile Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Çin’e yaklaşan devlet ziyaretine ilişkin hazırlıkları ele aldı. Tacikistan. Bakanlar ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası meseleler, başta BM ve ŞİÖ olmak üzere uluslararası ve bölgesel kuruluşlar çerçevesinde ve ayrıca Orta Asya + Çin formatında işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda tarafların siyasi, ekonomik ve yatırım, ulaştırma, tarım ve sağlık alanlarındaki işbirliğini daha da güçlendirmesi kararlaştırıldı.

Sonunda Tacikistan Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları arasında 2025-2026 İş Birliği Programı imzalandı.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Çin

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/15047/meeting-with-the-minister-of-foreign-affairs-of-the-peoples-republic-of-china

 

REKLAM ALANI