Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeb-i Arus programı düzenledi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeb-i Arus programı düzenledi
REKLAM ALANI
15.12.2021
A+
A-

HZ. MEVLANA ŞANLIURFA’DA ANILDI

 

Mevlana’nın 748’inci vuslat yıldönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeb-i Arus programı düzenledi.

Mevlana, 748. Vuslat Yıl Dönümünde Şanlıurfa’da düzenlenen programlarla anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Yakup Kılıç, ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve Mevlana Celaleddin-i Rümi Hazretleri’nin hayatının anlatıldığı programda Urfa Ahengi Müzik Topluluğu Tasavvuf konseri düzenledi. Ellerin semaya açıldığı gecede Semazenler aşk ile döndü.

Program Yazar Sinan Yağmur’un, Hz. Mevlana’nın hayatını anlattığı söyleşi ile son buldu.

Anadolu’nun bu gün Mevlana’ya her zamankinden daha fazla ihtiyacının olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Mevlana’nın büyüklüğünü şöyle anlayabiliriz. Bundan 800-900 sene önce yaşamış bir insanı burada onun sevgisi ile dolu bir insan anlatıyor. Aradan 900 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen salon duygu doluyor, duygu taşıyor. Aslında Anadolu’nun bu gün Mevlana’ya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu tür programları devam ettireceğiz’’ diye konuştu.

Vali Yardımcısı Yakup Kılıç, ise düzenlenen etkinlikten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

 

REKLAM ALANI