Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

ALİ SÖKMEN ‘DEN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI
REKLAM ALANI
20.11.2023
A+
A-

ALİ SÖKMEN ‘DEN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI

AK Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Ali Sökmen, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Ali Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Milletlerin kaderini belirleyen eğitim; sarsılmaz temeller üzerinde yükselen modern ve güçlü bir ülkenin de en önemli değeridir. Eğitimin önceliği ise öğretmenlerdir. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, aydınlanma ve çağdaşlaşma çabalarımızın itici gücü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin evrensel değerlere saygılı, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda amaçlarına ulaşmasının en büyük güvencesidir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’, ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; Ya da milleti esaret ve sefalete terk eder’ veciz sözleriyle vurguladığı üzere; geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimle aydınlatarak yetiştirmek amaç ve hedefinde, öğretmenlerimizin üstlendikleri görevi bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancım tamdır.

Değerli öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi, bundan sonra da beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir. Öğretmenlerimizin esasen bu ağır sorumlulukları bugüne dek büyük bir özveri ve azimle yerine getirdiklerini bilerek, ileride de bu kıymetli çabalarını sürdüreceklerine tüm kalbimle inanıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında çok önemli görevi üstlenerek geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın eğitiminde ve yarınlara hazırlanmasında kutsal bir rol alan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutlarken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

REKLAM ALANI