Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

ALMANYA’DA DEMİR YOLLARINDA GREVLER ULAŞIMI AKSATTI

ALMANYA’DA DEMİR YOLLARINDA GREVLER ULAŞIMI AKSATTI
REKLAM ALANI
24.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA DEMİR YOLLARINDA GREVLER ULAŞIMI AKSATTI!

Alman Makinist Sendikası’nın (GdL) ikinci uyarı grevi başladı. Hafta başına denk gelen uyarı grevi nedeniyle milyonlarca yolcu ulaşımda sıkıntı yaşadı.

Almanya genelinde gerçekleşen grev nedeniyle şehirler arası uzun mesafe tren seferlerinin yaklaşık yüzde 75’i iptal edildi. Ancak kısa mesafe seferlerinde de yüzde 50’ye varan gecikme ve sefer iptalleri yaşandığı kaydedildi. Öte yandan şehir içi ulaşımının önemli ayaklarından biri olan banliyölerde de (S-Bahn) ciddi gecikmeler oldu. GdL’in ikinci uyarı grevi çarşamba saat 02:00’de son bulacak.

Alman Demiryolları (DB) yönetimi grevden bir gün önce sendikanın talep ettiği korona priminin verilebileceğini belirterek müzakere önermişti. Ancak Makinist Sendikası Başkanı Claus Weselsky, Alman Demiryollarının korona primi önerisini geri çevirdi. Öneriyi sert bir dille reddeden Weselsky, “Alman Demiryolları yine kendi mottosunda devam ediyor: ‘Aldatma, kandırma, ceplerini doldurma’. Teklif sadece, önerilen prim miktarını belirlemediği için yetersiz değil aynı zamanda demiryolları görüşmelerin temelini oluşturan taleplere de cevap vermemektedir” dedi.

YÜZDE 3.2 ZAM İSTİYOR!

GdL sendikası makinist başına 600 Euro korona primi talep ediyor. Öte yandan bu yıldan geçerli olmak üzere toplu sözleşmede yüzde 3.2 oranında zam istiyor. DB yönetimi ise bu yıl zamma karşı çıkarken, zam oranının 2024’e kadar kademeli olarak verilmesini öneriyor.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI