Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

Donbass’taki Savaş Mağduru Çocukları Anma Günü’nde Birleşik Rusya, ülke genelinde anma etkinlikleri düzenledi

Donbass’taki Savaş Mağduru Çocukları Anma Günü’nde Birleşik Rusya, ülke genelinde anma etkinlikleri düzenledi
REKLAM ALANI
27.07.2024
A+
A-

Donbass’taki Savaş Mağduru Çocukları Anma Günü’nde Birleşik Rusya, ülke genelinde anma etkinlikleri düzenledi

2024,

Toplantılara parti aktivistleri ve MGER, milletvekilleri, Gençlik Ordusu üyeleri, Kuzey Askeri Bölge üyeleri, bölge sakinleri katıldı.
Vladivostok’ta Zafer Parkı topraklarında düzenlenen anma mitingine 100’den fazla kişi katıldı. Toplantıya katılanların önemli bir kısmı gençlerdi.

Birleşik Rusya’nın bölgesel şubesinin bulunduğu yerde, parti gönüllüleri önceden birkaç yüz kağıt barış güvercini hazırladı. Daha sonra yerel savaşlar ve askeri çatışmalar sırasında ölen Primorye sakinlerinin anısına kuşlar, çiçekler ve oyuncaklarla birlikte anıta bırakıldı.

Toplantının açılışı Devlet Duması milletvekili Alexander Shcherbakov tarafından yapıldı . Kendisi orada bulunanlara, 2014 yılından bu yana Kiev rejimi güçlerinin Donetsk Cumhuriyeti’ndeki bombardımanı nedeniyle 239 çocuğun öldüğünü ve yaklaşık 800 çocuğun yaralandığını hatırlattı.

Genç Ordu üyeleri mitinge Donbasslı çocukların fotoğraflarıyla geldiler ve sunum yapanlara ölen çocukların biyografilerini anlattılar.

Voronej’de parti aktivistleri ve MGER, Zafer Meydanı’nda kurulan bir standa çiçek bıraktı. İçinde bir isim listesi ve “Donbass’taki yüzlerce çocuk bir daha okul zilini duymayacak” yazısını içeriyor. Eyleme katılanlar bir dakikalık saygı duruşuyla çocukların anısına saygı duruşunda bulundu.

Ayrıca kamu destek merkezinde Voronej sakinleri için Andrei Medvedev’in “Donbass” adlı belgesel filminin gösterimi düzenlendi.

Kamensky bölgesindeki Anne ve Çocuklar anıtında bir anma toplantısı düzenlendi.

Kemerovo’da Birleşik Rusya Kadın Hareketi aktivistleri öğrenciler, Birinci Hareket’ten erkekler ve gençlerle bir toplantı düzenledi.

Katılımcılara Kuzbass ve Gorlovka arasındaki patronaj işbirliği ve ortak projeler anlatıldı.

“Bu, kadınların birleşmesi ve karşılıklı yardımlaşmasıyla ilgili bir hikaye. Sonuçta dostluk, ilgi alanlarımızı, değerlerimizi ve ilkelerimizi paylaşan, bize ruhen yakın olan kişilerle ilişki kurma fırsatını sağlayan önemli bir insani değerdir” dedi . Rusya , Senatör Nadezhda Ilyina.

Krasnoyarsk’ta Birleşik Rusya’nın kamu desteğinin merkezinde “Önemli Konular Hakkında Konuşma” düzenlendi. Şehrin tanınmış bir bisikletçisi ve sporcusu olan Kuzey Askeri Bölge üyesi Vladimir Surikov, şehir başkanının işçi müfrezesi üyeleriyle bir araya geldi, özel askeri operasyon ve hizmete gönüllü olma kararı hakkında konuştu.

Donbass’ın ölen çocuklarına adanan bir fotoğraf sergisi, Vladimir bölgesindeki Birleşik Rusya halk desteğinin genel merkezinde açıldı. Vladimir’deki Birleşik Rusya Genç Muhafızları’ndan gönüllülerin yanı sıra diğer gençlik ve kamu kuruluşlarının temsilcileri de bunun örgütlenmesine yardımcı oldu.

Ayrıca etkinliğin tüm katılımcıları “Donbass” filmini izleme fırsatı buldu.

“Bugün bu yaslı gün, Kaliningrad’dan Yuzhno-Sakhalinsk’e kadar Rusya’nın her yerinde kutlanıyor. Vladimir şehrinin MGER başkanı Ekaterina Rudkovskaya , Donbass’ın tüm şehit Meleklerinin anısına, Vladimir Genç Muhafızlar genel merkezde geleneksel bir fotoğraf sergisi düzenledi ve herkesi “Donbass” filmini izlemeye davet etti. .

Smolensk’te parti aktivistleri, milletvekilleri, senatörler ve bölge sakinleri Ebedi Alev’e çiçek bıraktı.

“Hepimiz için hayattaki en değerli şey çocuklardır. Donetsk’le dayanışma içindeyiz, Donbass’la, sürekli ateş altındaki yeni bölgelerimizle dayanışma içindeyiz. Masum çocuklarını kaybeden ailelere en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi bölgesel Duma başkanı Birleşik Rusya’nın Smolensk bölge şubesi sekreteri Igor Lyakhov.

Donbass’ın düşmüş meleklerinin anısına Smolensk sakinleri gökyüzüne beyaz balonlar bıraktı.

Udmurtya’da, Birleşik Rusya’nın kamu desteğinin merkezinde, Izhevsk okullarından öğrencilerin katıldığı bir cesaret dersi düzenlendi. Udmurtya Devlet Konseyi Yardımcısı, Kuzey Askeri Bölge Mikhail Chernichkin üyesi. adamlarla hayatından hikayeler ve özel bir operasyona katılma deneyimlerini paylaştı. Cesaret dersine katılanlar gümüş gönüllülerle birlikte turna heykelcikleri de yaptı. Bir sonraki insani yardım partisiyle özel harekât bölgesine gidecekler.

Tataristan’da genel merkezde “Bir görgü tanığının gözünden NWO” sergisi açıldı. Eğitim sahalarında, cephe hattında, hastanelerde ve insani yardım dağıtım noktalarındaki yaşamı yansıtan fotoğraflar, özel harekâtın karmaşık ve çok yönlü temasını ortaya koyuyor.

Murmansk’ta “Seni Hatırlıyoruz!” kampanyası düzenlendi. Parti aktivistleri MGER ve Young Arctic, ölen çocukların anısına çiçek bıraktı ve mum yaktı.

6 No’lu Spor Salonu’ndaki çocuk sağlık kampı gönüllüleri ve öğrencileri, tüm katılımcılara beyaz güvercinler hazırlayıp dağıttı.

27 Temmuz’un DPR’de Donbass’taki Savaş Mağduru Çocukları Anma Günü olarak ilan edildiğini hatırlatalım. 11 Temmuz 2022’de Donetsk Halk Cumhuriyeti başkanı Denis Pushilin ilgili kararnameyi imzaladı. Tarih, 2014’ten bu yana Donbass’ta Ukrayna paramiliter güçlerinin ateşi altında ölen çocukların anısını yaşatmak için belirlendi.

#Primorsky Krayı
#Smolensk bölgesi
#Vladimir bölgesi
#Kemerovo bölgesi
#Voronej bölgesi
#Krasnoyarsk bölgesi
#bölgeler
#Lyakhov
#Şçerbakov
#Donbass Çocuklarını Anma Günü
#yas
#Udmurt cumhuriyeti
#Tataristan Cumhuriyeti
#Murmansk bölgesi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-den-pamyati-detej-zhertv-vojny-na-donbasse-edinaya-rossiya-provela-pamyatnye-akcii-po-vsej-strane

 

REKLAM ALANI