Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C

“Tutzor-19” çiftliğinde bakliyat ve bakliyat yetiştirme sürecini ve Mastchoh semtinde tarım ürünlerinin sergilenmesini ziyaret etmek

“Tutzor-19” çiftliğinde bakliyat ve bakliyat yetiştirme sürecini ve Mastchoh semtinde tarım ürünlerinin sergilenmesini ziyaret etmek
REKLAM ALANI
09.07.2023
A+
A-

“Tutzor-19” çiftliğinde bakliyat ve bakliyat yetiştirme sürecini ve Mastchoh semtinde tarım ürünlerinin sergilenmesini ziyaret etmek

.2023 , Maschoh bölgesi

 

 

 

7 Temmuz’da ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Mastchoh ilçesinin “Navbahor” köyünde hissedarların faaliyetleri hakkında bilgi aldı. “Tutzor-19” çiftliğinin, ekinlerin, baklagillerin ve tarım ürünleri ve halk sanatları sergisinin gezilmesi, saha yetkilileri ve uzmanları ve çiftçilerle sohbet edildi.

 

 

 

“Tutzor-19” çiftliği, büyük tarım çiftliklerinin yeniden inşası sonucunda kuruldu.

Çiftlik hissedarları ekilebilir araziyi tamamen ve akıllıca kullanır, pamuk, pamuk, sebze ve baklagiller yetiştirir ve üretir.

 

 

 

Çiftlikte kavun ve karpuz alanı 0,7 hektardır. Tarlalar Mart ayı sonunda ekildi ve ilk kavun ve karpuz hasadı olgunlaştı ve toplanmaya hazır.

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, Mastchoh ilçesi çiftçilerinin başta pamuk, yer fıstığı, yer fıstığı ve hayvancılığın geliştirilmesi olmak üzere ürünlerin üretimindeki rolüne, katkısına, becerilerine ve profesyonelliğine vurgu yaptı. Özellikle ilçe çiftçileri ve halkı, ekin ekimi ve yetiştirilmesi ile tanınmaktadır.

Yüksek verimli tohumlar, meyve üretim hacmini artırmanın temelidir ve Mastchoh bölgesindeki çiftçiler tarafından yetiştirilen kavun ve karpuzların özel bir kalitesi ve tadı vardır. Bunun nedeni Dilvarzin bölgesinin sıcak iklimi ve en önemlisi çiftçilerin sıkı çalışması ve becerisidir.

“Tutzor-19” çiftliğinin hissedarları, tahıl hasadından sonra arazinin bir bölümünde baklagiller, soya fasulyesi ve maş fasulyesi yetiştiriyor.

Tekrarlanan baklagil ekiminin verimi 30-35 cent’e kadar çıkıyor – hektar başına 3-3.5 ton ve ev sahipleri ana mahsulde 40 cent tahıl yetiştirdi.

 

 

 

Ana ve tekrarlı ürünlerde hububat ve baklagillerin birlikte verimi parsel başına 70-75 senttir. Hissedarlar, baklagil hasadının ardından bu arazilere üçüncü kez yem bitkisi ekmeyi ve aynı araziden üçüncü ürünü yetiştirmeyi planlıyor. Bu, Maschoh ilçesinde arazinin tam ve rasyonel kullanımına bir örnektir.

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon, ikinci ekimi – tekrarlanan ekimi, tarımsal ürünlerin üretimini artırmanın yol ve faktörlerinden biri olarak değerlendirdi ve Sughd bölgesi ve Mastchoh ilçesinin yetkili ve uzmanlarına, bu önemli su ve toprak verimliliği ölçüsünü kullanmaları talimatını verdi. sorumlu ve akıllıca.

 

 

 

Aynı yerde ulusun lideri Muhterem Emomali Rahmon, Mastchoh ilçesinin tarım ürünleri ve halk sanatları sergisini ziyaret etti.

Sergide ilçeye bağlı 8 belde ve köyün tamamından çiftçi ve esnaf temsilcileri gıda ürünleri ve el sanatlarından örnekler sunarak sunum yaptı.

İlçe çiftçileri, çeşitli türde tarım ürünleri, tahıllar, ekmek ve unlu mamuller, bal ve arı ürünleri, süt ürünleri, kurut, yer fıstığı ve oymacılık, demircilik ve benzeri halk el sanatlarından örnekler sergiledi.

 

 

 

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, çiftçilere ve Mastchoh ilçesi halkına tarım ürünleri üretimini daha da artırmaları için rehberlik etti.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31015?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.